Informatie over borstvergrotingen

Informatie Borstvergroting Rotterdam

Een borstvergroting is een plastisch chirurgische ingreep waarbij een prothese in uw borst geplaatst wordt. Door deze prothese krijgt uw borst de gewenste grootte en stevigheid. Maar is elke borstimplantaat dan hetzelfde? En is de ingreep eigenlijk gevaarlijk? Op allebei de vragen luidt het antwoord ‘Nee’.

Soorten borstimplantaten

Borstvergroting Rotterdam maakt onderscheid tussen vier soorten borstimplantaten, elk met hun eigen voor en nadelen. De borstimplantaat (oftewel, de prothese) is in alle gevallen een omhulsel van silicone, maar de vloeistof waarmee het omhulsel is gevuld verschilt. De vier verschillende prothesen zijn:Borstimplantaten | Borstvergroting Rotterdam

  • Prothesen gevuld met een fysiologische zoutoplossing;
  • Prothesen gevuld met vloeibare gel;
  • Prothesen gevuld met hydrogel;
  • Prothesen gevuld met cohesieve gel.

De fysiologische zoutoplossing is bijvoorbeeld populair geweest in de jaren negentig, maar er zitten nogal wat nadelen aan ten opzichte van sommige andere borstimplantaten. Prothesen gevuld met een fysiologische zoutoplossing kunnen namelijk sneller lekken, wat kan leiden tot asymmetrische borsten. Daarbij voelen dit soort borsten vaak onnatuurlijk aan omdat de inhoud bestaat uit zout water. Zoals u kunt voorstellen kan dit zorgen voor een klotsend gevoel.

Prothesen gevuld met vloeibare gel zijn de oudste prothesen die gebruikt worden. Deze protheses voelen het soepelst en het meest natuurlijk aan. Het nadeel van deze prothesen is dat de vloeistof gemakkelijk kan lekken in het geval van een scheurtje in het omhulsel. De vloeistof is lastig te verwijderen en hoewel de vloeistof niet schadelijk is voor het lichaam is dit toch een nadeel.

Wanneer prothesen gevuld worden met hydrogel dan spreken wij van een monobloc prothese. De hydrogel bestaat voor 95% uit water en voor 5% uit een suikeroplossing. Het risico van deze prothese ontstaat echter bij een lekkage. De vloeistof kan natuurlijk uit het omhulsel lekken, maar de hydrogel kan ook water uit het lichaam opzuigen. Hierdoor kunnen uw borsten erg opzwellen. In onze kliniek in Rotterdam maken we daarom zelden gebruik van dit type borstimplantaten.

Het laatste type borstimplantaat heeft de voorkeur van Borstvergroting Rotterdam. Wanneer de prothesen gevuld worden met cohesieve gel dan voelen ze nauwelijks steviger aan dan wanneer de prothesen gevuld zijn met vloeibare gel. Het grote voordeel echter is dat dit type borstimplantaat niet lekt, zelfs als er een of meerdere scheurtjes in het silicone omhulsel zitten.

Risico’s van een borstvergroting

Als u kiest voor een borstvergroting in onze kliniek in Rotterdam dan wordt de ingreep uitgevoerd door plastisch chirurgen met jarenlange ervaring. Een borstvergroting is dan ook niet gevaarlijk, maar zoals elke chirurgische ingreep kunnen er bepaalde complicaties optreden. Zoals u heeft kunnen lezen kan er bijvoorbeeld een scheurtje in uw prothese komen, waardoor er lekkage kan ontstaan. Vandaar dat Borstvergroting Rotterdam u adviseert om prothesen gevuld met cohesieve gel te nemen.

Een ander risico van een borstvergroting is dat er kapselvorming kan ontstaan. Kapselvorming betekent dat er een bindweefsellaagje ontstaat rondom de borstimplantaat. Hoewel dit normaal gesproken geen kwaad kan, is er een kleine kans dat dit kan zorgen voor onnatuurlijk stevige borsten. Uit onderzoek is echter gebleken dat gladde protheses in 30% van de gevallen leiden tot kapselvorming, terwijl dit risico tot 3% wordt teruggebracht indien er gebruikgemaakt wordt van implantaten met een geruwd oppervlak. Borstvergroting Rotterdam voert daarom enkel borstvergrotingen uit met prothesen met een geruwd oppervlak. Het risico dat er kapselvorming optreedt die ook nog eens kwaad kan is daarmee nagenoeg nihil.

Indien u naar aanleiding van deze informatie vragen heeft, schroom dan niet om contact op te nemen. Wilt u meer weten over het traject dat u doorloopt bij Borstvergroting Rotterdam? Dit is onze werkwijze.